Friday, August 12, 2016

Entry 6: Merawat Penyakit Utama Dengan Air Kosong (Masak) & SOLE


Teks/Photo from Google & Qaseh Group


Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh. 

Syukur Alhamdullilah.

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

Kaedah ini popular di Jepun untuk mengamalkam minum air kosong dengan serta-merta selepas bangun dari tidur setiap pagi. 

Di samping itu, ujian saintifik telah membuktikan nilainya. Kami menyiarkan penerangannya di bawah ini penggunaan air untuk para pembaca. Bagi penyakit lama dan serius serta penyakit moden rawatan air telah didapati berjaya oleh masyarakat Jepun perubatan sebagai ubat 100% bagi penyakit-penyakit berikut: 

Penyakit sakit kepala, sakit badan, sistem jantung, artritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, kegemukan berlebihan, asma bronkitis, TB, meningitis, buah pinggang dan air kencing, muntah-muntah, gastrik, cirit-birit, buasir, kencing manis, sembelit, semua penyakit mata, rahim, kanser dan gangguan haid, hidung telinga dan penyakit tekak. 

KAEDAH-KAEDAHNYA

1. Sebaik shj anda bangun pada waktu pagi sebelum memberus gigi, minum 4 x 160ml gelas air.   


2. Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan atau minum apa-apa untuk 45 minit.

3. Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa.   

4. Selepas 15 minit sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam jangan makan atau minum apa-apa selama 2 jam.

5. Sesungguhnya orang-orang yang sudah tua atau sakit dan tidak mampu minum 4 gelas air pada awal boleh bermula dengan mengambil sedikit air dan secara beransur-ansur meningkat kepada 4 gelas setiap hari.   

6. Kaedah rawatan ini akan menyembuhkan penyakit yang tersenarai diatas dan disamping itu anda boleh menikmati kehidupan yang lebih sihat. Senarai berikut memberikan bilangan hari rawatan yang diperlukan untuk menyembuhkan/mengawal/ mengurangkan penyakit utama: 

1. Tekanan Darah Tinggi (30 hari) 
2. Gastrik (10 hari) 
3. Diabetes (30 hari) 
4. Sembelit (10 hari) 
5. Kanser (180 hari) 
6. TB (90 hari) 
7. Pesakit arthritis perlu mengikuti rawatan di atas hanya untuk 3 hari pada minggu pertama, dan mulai minggu kedua lakukan secara harian.  

Kaedah rawatan ini tidak mempunyai kesan sampingan, namun pada permulaan rawatan anda mungkin perlu kencing beberapa kali. Adalah lebih baik jika kita teruskn kaedah ini sebagai rutin dalam aktiviti harian kehidupan kita. 

Ini adalah cara & tradisi orang2 Cina dan Jepun meminum teh panas selepas mereka makan makanan mereka, bukannya air sejuk. Mungkin tiba masanya kita perlu mengubah tabiat minum semasa makan! Kita tidak akan hilang apa-apa, segala-galanya untuk mendapat tahap kesihatan yang maksimum. Bagi mereka yang gemar minum air sejuk, fakta ini sangat berguna kepada anda. Bukanlah tidak boleh atau tidak bagus untuk minum segelas air sejuk selepas makan. 

Walau bagaimanapun, air sejuk akan melambatkan pencernaan. Apabila ini 'enapcemar' bertindak balas dengan asid, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan selari dengan enzim intestine. Apa yang terbaik adalah minum sup panas atau air suam selepas makan. 

Ambil perhatian yang serius untuk serangan jantung: 
  • Perlu tahu bahawa tidak semua simptom serangan jantung akan menjadi sebelah kiri dada, 
  • Berhati-hati kesakitan yang teramat sangat pada garis rahang. 
  • Mungkin anda belum pernah merasa sakit dada semasa serangan jantung. 
  • Loya dan berpeluh berlebihan juga tanda-tanda lazim. 
  • 60% daripada orang-orang yang mempunyai serangan jantung ketika sedang tidur dan tidak bangun. 
  • Sakit di rahang boleh bangun dari tidur yang kukuh. Mari, Kita hendaklah sentiasa berhati-hati dan sedar. Lebih banyak kita tahu & pelajari,maka peluang utk hidup lebih panjang dan baik lagi. 
Untuk Kak Ani, hampir 2 tahun amalkan Air Kosong + Titisan Air SOLE. Alhamdullillah memang kesihatan semakin baik. Korang cuba lah. Air kosong je pun tak guna modal. 

Kesihatan kita amatlah berharga.

Salam Qaseh Sayang, Moga Bermanfaat Buat Semua.
Kak Suhaini
Konsultan Qaseh Rawang
0126565630


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...